Cultura Popular als Ateneus - Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi

Cultura Popular als Ateneus - Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi

Comença el 27 Maig 2018 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, XTAC, Cultura Poplar als Ateneus

Hits: 5249


Cultura Popular als Ateneus

Consumeix cultura

Sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus i amb Adifolk per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. A Lluïsos d'Horta programem Ballem! amb l'Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi, i amb la participació de l'Esbart Folklòric d'Horta.

El preu de les entrades es de 6 €. Accés per a la compra d'entrades

L'Esbart Joventut Nostra, fundat l’any 1960, és una de les seccions de l’Agrupació Congrés a Barcelona. Té com a objectiu mantenir vives les tradicions de les danses catalanes, així com les coreografies dels creadors més coneguts i, a més, les creacions pròpies, obra del coreògraf del mateix esbart.

L'Esbart Sant Jordi, fundat l’any 1970, els seus espectacles estan basats en danses de Països Catalana i danses de nova creació. Disposa de 3 grups de dansa en edats compreses entre quatre i trenta anys.

En aquest cicle els dos esbarts presenten Ballem!, una mostra de danses tradicionals i de nova creació composta per balls de parelles, de conjunt i, també, de noies i de nois sols.

Joventut Nostra - Sant Jordi

És ben sabut que Catalunya és rica en cultura popular i que, des de fa molts anys, el país te unes tradicions ben arrelades que passen de generació en generació. Durant la Renaixença és quan es comença a denominar esbarts els grups de dansa, però no és fins al 1901 que se'n crea el primer. També apareixen les cobles, que acompanyen la sardana, entre altres balls, tot i que no és fins a la segona meitat del segle XIX que neix la cobla moderna gracies a Pep Ventura. Igualment, és en aquest període quan agafa força el moviment cultural de les coral, conegudes per ser el canal d'expressió de les reivindicacions populars mitjançant les seves cançons. Un bon exemple de la vinculació associativa al món musical són les bandes. Són una tradició molt arrelada a tots els territoris de parla catalana, sobretot en les Terres de l'Ebre i el País Valencià.

D'altre banda, el món ateneístic reflecteix la vitalitat cultural de la societat civil i divulga els diferents àmbits de la cultura popular catalana. A Barcelona hi ha diversos centres centenaris i en alguns d'aquests tindran lloc les següents actuacions.

Enguany sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus i amb Adifolk per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. Entre els mesos de maig i juny tindran lloc concerts de bandes i actuacions de corals i esbarts en quatre ateneus històrics de la ciutat: els Lluïsos d'Horta, el Sants Teare del Centre, el Teatre de Sarrià i el Centre Moral i Instructiu de Gràcia. El cicle continuarà passat  l'estiu en nous escenaris i amb l'afegit de la participaciñó de les cobles.

Cultura Popular als Ateneus

Organitzen:

CulturaPopularAteneus BcnCultura

Cultura Popular la Ateneus - Organitzen