Vespres de Jazz - Pere Miró & Marc Ferrer Trio

Vespres de Jazz - Pere Miró & Marc Ferrer Trio

Comença el 24 Abril 2021 20:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619 10 59 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Vespres de Jazz

Etiquetes: jazz, concert

Hits: 3488


Consumeix culturaVespres de Jazz, us convidem al concert de Pere Miró & Marc Ferrer Trio, presentaran el disc Insistim!

Preus: Socis - 8 euros.  No Socis - 10 euros.

 Comprar entrades 
Pere Miró & Marc Ferrer Trio

Des de l’any 2009 tocant junts a The Big Jamboree, el pianista Marc Ferrer i el saxofonista Pere Miró s’han despertat recíproca admiració musical i complicitat personal. Coneixedors del jazz, del rhythm & blues i disconformes amb la societat actual, han reinterpretat i portat al seu terreny un repertori basat en petites gemmes que músics com Art Blakey, Charles Mingus o Max Roach, van escriure i enregistrar per protestar davant de situacions injustes del seu moment. A més a més, i seguint aquesta idea, ambdós artistes han compost música original per l’ocasió. Tot aquest repertori s’ha arranjat pel trio habitual de Ferrer integrat per l’Olivier Rocque a la bateria i el Pep Rius al contrabaix. Juntament amb el so poderós del saxo de Miró, podrem sentir un quartet amb arranjaments enèrgics, amb l’exotisme del baríton i amb un nexe d’unió: Fer un crit contra les injustícies i un clam per la llibertat!

Insistim! és el resultat d’una recerca d’anys en la música de protesta dins el repertori afroamericà. En ser una música majoritàriament instrumental, hi ha poques peces compostes amb una voluntat de revolta. No obstant això, la recerca ha donat els seus fruits amb una actuació d’entre 60 i 75 minuts basada en la sonoritat d’un quartet de jazz format per bateria, contrabaix, piano i saxo baríton, però amb el fet diferencial que cada peça té una història al darrere. Això fa que Miró i Ferrer puguin anar desenvolupant una narració amb el fil conductor de la protesta. Totes les peces són instrumentals, però agafen un sentit únic per a cada oient en sentir-ne els relats. I, evidentment, hi trobarem la improvisació i els elements característics del jazz com les preguntes i respostes, les sonoritats més tensades i ritmes característics de Nova Orleans, Chicago o Nova York sota el paraigua del swing.

Enguany, i motivat per les condicions sanitàries del moment que estem travessant, farem un concert sense copa de cava i sense sopar a la fresca. Amb aforament limitat a 160 localitats, i amb les perceptives mesures de seguretat sanitària que obliga el moment. Per tot això, la venda d'entrades és anticipada, per internet, per tal de minimitzar el risc de contacte.

Hem avançat l'horari d'inici del concert per adaptar-nos a les noves normes de control de la Covid-19 i assegurar que acabarem abans de les 22 h.

Hora d'obertura de portes a les 19:30 h, per evitar aglomeracions