Lluisos d'Horta

Creu de Sant JordiDes de 1866 al servei del barri,
fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació.

 

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, el Foment Hortenc, l'Ateneu Hortenc, Òmnium Cultural Horta-Guinardó i els Lluïsos d’Horta organitzem el III Torneig de Textos de Microteatre Ateneus d’Horta. El concurs és organitzat per dues entitats del barri d’Horta amb llarga tradició escènica i s’adreça a dramaturgs i dramaturgues novells a partir dels 16 anys, oferint-los la possibilitat de veure representada la seva obra.

 

El microteatre és una forma teatral en auge, que consisteix en representacions breus (d'entre 15 i 20 minuts), amb un nombre limitat d'actors i que es poden representar en escenaris improvisats o no convencionals. El concurs consisteix a escriure una obra de microteatre original, inèdita, no representada i de temàtica lliure. L’autoria dels textos pot ser col·lectiva, els guions han d’estar escrits en català i han de tenir una extensió d’entre 8 i 10 pàgines.

El torneig està obert a autors o autores de totes les edats a partir de 16 anys i es preveu una modalitat adreçada especialment a centres educatius. L’autoria dels textos pot ser col·lectiva. La data límit de presentació dels treballs serà el 13 d'abril.

El premi pels treballs guanyadors serà de 350 € en metàl·lic. A més, en la categoria de centres educatius, la classe a què pertanyi el guanyador podrà assistir gratuïtament a una funció de la programació de les entitats, amb visita organitzada al teatre i informació sobre el muntatge, les instal·lacions i la producció de l'espectacle.

A més, les obres guanyadores seran programades i representades en el pròxim "Festival de Microteatre d'Horta", que se celebrarà durant el segon semestre de 2024 al Foment Hortenc, a l'Ateneu Hortenc i als Lluïsos d'Horta. Els autors guanyadors tindran la possibilitat d'acompanyar el director en la preparació de les representacions i de conèixer com es prepara una obra de teatre des de dins.

Bases del Concurs

III Torneig de Textos de Microteatre Ateneus d’Horta

ENTITATS COL·LABORADORES

Foment Hortenc, Ateneu Hortenc, Òmnium Cultural Horta-Guinardó i Lluïsos d’Horta, amb la col·laboració dels centres educatius del districte d’Horta-Guinardó i altres de la ciutat que hi vulguin participar.

OBJECTIUS       

Les entitats col·laboradores volen impulsar un projecte conjunt per a la creació escènica de guions de microteatre entre dramaturgs i dramaturgues novells a partir dels 16 anys, que seran representats al públic en els teatres de les entitats. La direcció escènica, la selecció dels actors i de les actrius i la producció dels espectacles dels textos guanyadors aniran a càrrec de l’organització, i els autors podran col·laborar en el procés de producció.

TEMA       

Obra de microteatre original, inèdita, no representada, i de temàtica lliure. S’entén per inèdita el fet de no haver estat publicada, premiada, representada o que se n’hagi fet una lectura dramatitzada pública.

CRITERIS 

Els guions han d’estar escrits en català, amb una extensió d’entre 8 i 10 pàgines (al voltant d’uns 15.000 caràcters), amb un tipus de lletra tipus Arial (cos 11) o equivalent, i amb un espaiat d’1,5 o similar.

Els guions han de poder ser representats per un màxim de 4 actors o actrius i tindran una durada màxima de 20 minuts. Les obres han de poder ser representades amb uns requeriments tècnics mínims.

PARTICIPACIÓ 

Pot participar qualsevol persona a partir dels 16 anys. L’autoria dels textos pot ser col·lectiva, sobretot en el cas dels centres educatius.

Per poder participar-hi s’han d’enviar 2 documents en format PDF a la següent adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb la informació següent:

 • Document 1: pàgina amb les dades personals del participant: nom, cognoms, DNI, telèfon, adreça postal, adreça electrònica i títol de l’obra. En cas de venir promogut per un centre educatiu, la denominació del centre i la classe del participant.
 • Document 2: títol de l’obra i el text o guió sense signar. S’hi pot afegir un pseudònim.

TERMINIS

El termini per presentar els guions acaba el dia 13 d’abril de 2024.

SELECCIÓ

El jurat estarà format per 2 persones de cada entitat organitzadora (Foment Hortenc, Ateneu Hortenc, Òmnium Cultural Horta-Guinardó i Lluïsos d’Horta). Cadascun d’aquests jurats valorarà totes les obres presentades en base a certs criteris que puntuarà de l’1 al 5. Els criteris que es valoraran són:

 • Qualitat literària del text (estructura i gramàtica)
 • Originalitat i creativitat
 • Impacte emocional
 • Posada en escena (dificultat o facilitat)

PREMIS    

Les obres guanyadores es representaran al Foment Hortenc, a l’Ateneu Hortenc i als Lluïsos d’Horta durant 2 caps de setmana consecutius (dissabte i/o diumenge), dintre de la programació d’un festival de microteatre de les entitats.

a) A la categoria general, hi haurà dos premis, primer i segon.

El primer premi serà de 350 € en metàl·lic i un passi per a 2 persones per poder assistir gratuïtament a totes les obres que es representin al Foment, a l’Ateneu i als Lluïsos durant tota la temporada següent.

El segon premi serà de 300 € en metàl·lic i un passi per a 2 persones per poder assistir gratuïtament a totes les obres que es representin al Foment, a l’Ateneu i als Lluïsos durant tota la temporada següent.

b) A la categoria de centres educatius hi haurà un primer premi consistent 350 € en metàl·lic per al  text guanyador. A més, la classe del centre d’on provingui el guanyador podrà assistir gratuïtament a una funció de la programació de les entitats, amb visita organitzada al teatre i informació sobre el muntatge, les instal·lacions i la producció de l’espectacle.

c) Les tres obres premiades es representaran durant el segon semestre de l’any en dos caps de setmana consecutius.

VEREDICTE I LLIURAMENT

El 26 d’abril de 2024, en el marc del lliurament de premis, es desvetllaran les obres guanyadores de cada categoria.

DRETS DE PROPIETAT

Els textos presentats seran d’exclusiva propietat dels seus autors. Els treballs no premiats s’eliminaran dels arxius de les entitats.

ACCEPTACIÓ DE TERMES

La presentació i recepció dels originals suposa l’acceptació íntegra de les bases i condicions i la submissió expressa a les decisions interpretatives que en facin les Entitats col·laboradores, així com la conformitat amb la decisió del jurat.

PROTECCIÓ DE DADES

D’acord amb el Reglament 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril relatiu a la protecció de les persones físiques pel que respecta al tractament de dades personals i la lliure circulació d’aquestes dades, i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals, les Entitats Col·laboradores tractaran les dades facilitades per les persones que presentin la sol·licitud, amb la finalitat de gestionar la sol·licitud, tramitació, concessió i pagament del premi Torneig de Textos de Microteatre Ateneus d’Horta i no seran cedides a ningú.

Podeu fer qualsevol consulta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Comparteix aquest article

Localització de Lluïsos

Carrer Feliu i Codina 7 i 9 - 08031 Barcelona

Tel. 93·427·73·27 / 619·10·59·27

Whatsapp

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Formulari de contacte)

Horari d'atenció al públic a Secretaria: de dilluns a divendres de 17:30 a 19:30 h.

Lluïsos d'Horta és una Associació Sense Ànim de Lucre inscrita en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia amb el núm. 018983 (antic registre 5794-SE/C)

Política de Privacitat - Avís Legal - Política de Cookies

Fem Xarxa

Rebem el suport de:

 • Ajuntament de Barcelona - Districte Horta-Guinardó
 • Generalitat de Catalunya

Estem adherits a les següents entitats:

 • Coordinadora d'Entitats d'Horta
 • Federació d'Ateneus de Catalunya
 • Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya
 • Cor d'Horta - Unió de Botiguers
 • Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
 • Coordinadora de Pastorets de Catalunya
 • Federació Catalana de Tennis de Taula
 • FedCatalanaFotografia
 • Federació Catalana d'Entitats Corals
 • Agrupament d’Esbarts Dansaires
 • Obra del Ballet Popular
 • Federació de Cases Regionals i Entitats Culturals de Catalunya
 • Coordinadora de Balls de Bastons
 • Federació Catalana de Cineclubs

Col·laboradors:

 • NACEX by Logista
 • Ariale
 • Bartra
 • Carles Cloquell
 • Copy Blau
 • El Racó del Peix
 • Joieria del Mercat
 • La Bossa
 • Lluna de Paper
 • Sagitari Llibres
 • Vidres Horta
 • SOLÀ - ISERN Advocats